Conectează-te cu noi!

Ultimele Stiri

„Miere darul florilor”: poveste de succes, afacere de familie

Publicat

în

M22

Cu iubire și înțelegere în familie, poți muta munții din loc. Așa sunt și ei, un cuplu de oameni frumoși de pe Valea Țibleșului care au început afacerea „Miere darul florilor”.

Tineri originari din satul Ciceu-Poieni realizează, din pasiunea lor și a strămoșilor pentru albine, daruri dulci la cele mai frumoase evenimente din viața oricărui om.

Povestea lor:

„Suntem Mihai și Mihaela Talpoș, care din pasiune pentru albine am creat „Miere Darul Florilor”. Tatăl meu (Nicolae Talpoș) a adus primii stupi la noi în curte când eu aveam 13 ani. Pentru el și mama era un hobby, limitându-se la 10 familii de albine.

Din 2010, împreună cu soția mea Mihaela, am transformat această pasiune într-o afacere de familie. Am crescut numărul familiilor de albine și am modernizat stupina. Am început prin a confecționa lăzi de albine la un verișor care este tâmplar. Am cumpărat 50 familii de albine de la doi apicultori locali cu experiență. An de an am continuat sa facem roi, ajungând sa trecem de 200 familii de albine.

Din păcate, tatăl meu a murit și nu a apucat să vadă cât de departe a ajuns pasiunea sa. Am început cu prima vatră permanentă într-un loc de vis, încă neatins de tehnologie, în satul Ciceu-Poieni, comuna Căianu Mic din județul Bistrița-Năsăud. In timp, am adus o parte din stupi la ieșire din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud. La un număr atât de mare de familii de albine, stupăritul staționar nu mai era suficient pentru a fi productivi.

În anul 2013 am făcut primul pastoral la tei în județul Caraș-Severin și la floarea-soarelui în județul Timiș. A fost o adevărată aventură! În fiecare an deplasăm familiile de albine la principalele culesuri: rapiță, salcâm, tei, pădure, floarea-soarelui. Primii ani am avut stupii de pastoral ,vărsați, îi încărcam și descărcam manual. Am investit în timp în transport și am pus stupii de producție pe camion . Suntem într-un continuu studiu pentru a oferi produse apicole de calitate. Acum avem aproximativ 155 familii de albine. ”

Produse oferite:

,,Miere darul florilor’’ nu este doar o activitate apicolă în care se produce mierea hărnicuțelor albine, ci, mai mult decât atât, o idee plină de creativitate și profesionalism. Produsele din care este confecționată mierea sunt atent selecționate pentru a produce cel mai bun gust, iar ambalarea produselor și livrarea lor se dovedesc a fi de înalt profesionalism pentru această familie de tineri.

„Fiecare an apicol e diferit si încercăm să mergem la toate culesurile, anul acesta putem oferi următoarele produse : – miere salcâm – miere polifloră – fagure cu miere salcâm – capaceala cu miere – polen crud poliflor – propolis sub forma de tincture de propolis . Scopul nostru este de a oferi produse apicole naturale si de a învăța clienții să consume constant miere si produse apicole pentru a-și menține sănătatea sau a o îmbunătății . Cu acest gând am preparat diverse produse pentru întărirea imunității : – miere cu propolis – miere cu propolis si polen – sirop de cătină cu miere miere cu miez de nuca . Din 2016 am început să comercializăm produsele noastre și în mediul online prin denumirea de „Miere Darul Florilor”. An de an investim timp, energie, pasiune si bani pentru a produce produse apicole de calitate. ”

Dacă v-a impresionat povestea lor și vă plac produsele oferite, îi puteți găsi pe pagina de Facebook: Miere darul florilor sau la numărul de telefon: 0768728671.

Vă invităm să le vizitați site-ul: http://darulflorilor.ro

Vă mulțumim!

Din activitatea proprie:

Crina Zegrean este absolventă a Facultății de Litere, Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj-Napoca. În prezent își continuă studiile în cadrul aceleiași facultăți, urmând masteratul interdisciplinar ,,Istoria imaginilor, Istoria ideilor”. Pentru Crina, scrisul înseamnă ,,modalitatea de a exprima frumosul în cuvinte”. De-a lungul studiilor sale a publicat recenzii în revistele Steaua și Echinox, a realizat eseuri și referate, ajungând chiar să compună creații de muzică populară.

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Bistrița-Năsăud

Parcarea de lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” se va mări cu încă 30 de locuri de parcare.

Publicat

în

Parcarea de langa Scoala Stefan cel Mare se va mări cu înca 30 de locuri de parcare

Parcare modernizată lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, în spatele blocurilor 38 și 40 de pe strada General Grigore Bălan. Prin îmbunătățirea soluției tehnice, se obțin încă 30 de locuri de parcare, pe lângă cele 75 deja atribuite.

Pe noul contur al parcării se montează 270 de metri de borduri și 210 metri pătrați de pavaj. De asemenea, se va asfalta un perimetru de 2750 metri pătrați, fiind realizate și rigole pe 100 de metri. Parcarea reconfigurată va avea 4 stâlpi de iluminat cu LED și 19 arbori sau arbuști ornamentali.

Întreaga lucrare va fi executată de Direcția de Servicii Publice din cadrul municipalității,

transmite primarul Ioan Turc

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

Avertizare Meteo BN: temperaturi negative de până la -2°C și brumă în această noapte!

Publicat

în

Avertizare Meteo BN temperaturi negative

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ!

Interval : joi – 19.05 / 3:00 ➡️ 06:00

Zone vizate : depresiunile intramontane, culoarele de vale de peste 500 m. alt. din nordul si estul județului!

Fenomene vizate :

▪️ Temperaturi uşor negative : -2°C – 0°C

▪️ Brumă

Detaliere:

Partea de nord a țării noastre este influențată de o masă de aer rece, sosită din partea nordică a continentului, pe o advecție generată de anticiclonul scandinav, centrat la sud de Peninsula Scandinavică. Astfel, pe fondul unui cer senin, în condiții de presiune ridicată şi prin inversiune termică, în zonele depresionare intramontane şi în văile superioare din regiunile nordice si estice ale județului, temperaturile vor scădea până spre valori uşor negative, cuprinse între -2°C şi 0°C.

Localitățile aflate în risc accentuat sunt : Lunca Ilvei, Ilva Mare, Şanț ( inclusiv Valea Mare ), Bistrița Bârgăului ( inclusiv Colibița ), Măgura Ilvei ( partea superioară ), Leşul Ilvei, Romuli, Telciu, Bichigiu , Rodna , Parva, Sângeorz – Băi, Maieru.

În risc moderat se află toate zonele de la nord şi est de linia albă reprezentată pe hartă. Cu totul izolat, în celelalte regiuni temperaturile se vor apropia de +1°C, însă riscul apariției brumei este scăzut. În restul județului, temperaturile vor scădea până la valori cuprinse între +2 şi +4°C.

foto/text: Meteo.BN

Continuați să citiți

Știri din Năsăud

Liceul Silvic Transilvania Năsăud: Locul I și II la concursul național „Tineri în pădurile Europei”

Publicat

în

Liceul Silvic Transilvania Nasaud locul I si II la concursul Tineri in padurile Europei

Două echipe de elevi din cadrul „Liceului Silvic Transilvania” Năsăud au câștigat locul I și II la faza județeană a concursului „Tineri în pădurile Europei”.

Elevii care au obținut Locul I o să reprezinte județul nostru la faza națională din luna iulie, organizată în Munții Maramureșului.

Felicitări! Succesul să fie de partea voastră!

Concursul național „Tineri în pădurile Europei ”, Young People in European Forest, face parte din calendarul activităților educative naționale, unde pot participa toate Liceele de la noi din țară. Concursul s-a desfășurat în 12.05.2022 la Palatul copiilor din Bistrița ,în partenriat cu cu ISJ BN și Direcția Silvică Bistrița.

Profesori coordonatori: Roman Andreea, Mihăilă Alexandra

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro