Conectează-te cu noi!

Știri Locale

Miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității competente

Publicat

în

Miristile tufarisurile si vegetatia ierboasa nu pot fi arse fara acceptul autoritatii competente

Anunț de interes public!

AVAND IN VEDERE CREȘTEREA NUMĂRULUI DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ DIN ULTIMELE ZILE DE PE RAZA COMUNEI TÂRLIȘUA, VĂ REAMINTIM URMATOARELE:

Conform art. 96, alin.(1) pct. 9 din OUG 195/2005 modificata cu Legea 265/2006, nerespectarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice și amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Acesta este și un apel la responsabilitate și atenție sporită, incendiile pot ajunge la gospodăriile dumneavoastră, punându-vă viețile în pericol!,

primarul Vlăduț Purja

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri Locale

(Foto) Inundații în mai multe sate de pe Valea Țibleșului

Publicat

în

Inundatii in satele de pe Valea Tiblesului

Cantitatea mare de precipitații din ultimele ore a provocat inundații în unele localități de pe Valea Țibleșului.

În localitatea Dobric din comuna Căianu Mic, apa a ieșit pe drumurile și străduțele aferente localității, puhoaiele intrând până și în curțile localnicilor.

Inundații au fost și în localitatea Spermezeu unde Valea Peșterii a ieșit la suprafață, inundând drumul Drumul județean 171.

Traficul a fost îngreunat la fața locului, însă autoritățile au intervenit promt în ambele situații.

Continuați să citiți

Știri Locale

În salvarea unei bătrâne din Târlișua, care a suferit arsuri, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Publicat

în

Femeie din Tarlisua a suferit arsuri

Un Elicopter SMURD a fost solicitat pentru a interveni în salvarea unei bătrâne la Târlișua. Persoana în cauză, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III la nivelul mâinilor și a feței după ce a încercat din răsputeri să stingă un incendiu care îi amenința gospodăria.

„Victima este conștientă și cooperantă. La caz intervine echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean. A fost solicitat și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Bistrița cu puțin timp în urmă.

Continuați să citiți

Știri Locale

Comunitatea parohială Bața, la zi de rugăciune alături de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț

Publicat

în

Inaltpreasfintitul Andrei la Bata

Duminică de poveste la „Parohia Ortodoxă Bața”, comuna Petru Rareș. Localnicii au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț.

Întâlnirea în rugăciune a adunat un număr mare de credincioși, dar și oficialități care ne conduc județul, dintre aceștia: Președintele Consiliului Județean-Emil Radu Moldovan, deputatul-Bogdan Ivan Gruia și Primarul Municipiului Bistrița-Ioan Turc.

La sfârșitul slujbei religioase, preotul comunității parohiale, Daniel Olari, a fost hirotonit sachelar de Mitropolitul Andrei.

Postul Mare este răstimpul îndreptării noastre și apropierii de Dumnezeu.– ÎPS Andrei. În mijlocul frumoasei comunității din Bața, comuna Petru Rareș, am ascultat cu credință Sfânta Liturghie și cuvintele pline de har, rostite de ÎPS Andrei Andreicuț. Felicitări, preotului Daniel Olari care a fost hirotonit sachelar, în semn de mulțumire și apreciere pentru implicarea în viața comunității pe care o păstorește și apropiere cu har, față de Tatăl Sfânt. Din frumoasa comunitate, vă doresc o duminică binecuvântată!”, a transmis președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Astăzi m-am rugat alături de oamenii din Bața, comuna Petru Rareș, la Slujba Sfintei Liturghii oficiate de IPS Andrei și un sobor de preoți. Felicitări părintelui Daniel Olari și frumoasei comunități din Bața pentru organizare! Tot lor, mulțumiri pentru primirea călduroasă.”, mărturisește deputatul Bogdan Ivan Gruia.

În cadrul slujbei arhierești săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț prilejuită de sfințirea casei parohiale a Parohiei Ortodoxe Bața, alături de primarul comunei noastre, d-l Ropan Ionel și viceprimarul comunei d-l Măluțan Ioan au primit ordine și diplome de apreciere din partea Înaltului Preasfințit Andrei, fostul primar al comunei, d-l Cocos Vasile și numeroși credincioși din Parohia Bața. Felicitări preotului paroh, Olari Daniel și tuturor credincioșilor din parohie pentru buna organizare a acestui important eveniment!”, transmit reprezentanții Primăriei Petru Rareș

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro