Conectează-te cu noi!

Comuna Târlișua

În postul Crăciunului, târlișuanii ne dovedesc că le pasă de cei din jur: 10 camionete de lemne și 10 porci sunt pregătite pentru a fi donate oamenilor nevoiași din județul Bistrița-Năsăud!

Publicat

în

Batrana0

Să privim în jurul nostru, în ochii celor care involuntar ne cer ajutorul!

Este postul Crăciunului, mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare cea mai frumoasă sărbătoare a anului. Majoritatea avem de toate, dar, cel mai important, îi avem pe cei dragi alături. Dar oare știm că există persoane fără niciun ajutor, care, pe lângă faptul că nu dispun de bunuri materiale, nu primesc nicio mângâiere din partea celor apropiați?

Sunt multe acțiuni de binefacere pe care oameni cu suflet mare le inițiază în pragul sărbătorilor de iarnă, însă acțiunea locuitorilor din Târlișua a reușit să emoționeze o mulțime de oameni pe rețelele sociale.

Gest de caritate care vizează persoanele nevoiașe cu domiciliul la aproximativ 100/120 de Km depărtare de localitatea Târlișua:

Implicați la maxim și dornici să facă un bine, târlișuanii, locuitori de la poale de Țibleș, județul Bistrița-Năsăud, au adunat la un loc 10 camionete de lemne și 10 porci pe care le-au pregătit să le livreze persoanelor nevoiașe. „Prioritari sunt cei cu lemnele pentru că vine frigul, iar oamenii au nevoie să se încălzească. Porcii îi lăsăm pe final.”, spun ei.

Astăzi a avut loc prima acțiune de binefacere. O echipă de prieteni cu inimă mare au transportat prima camionetă de lemne unei bătrâne din satul Bața. Având în vedere că bătrânica nu avea posibilități pentru a-și tăia și aranja lemnele, echipa de prieteni s-a ocupat și de acest aspect.

În zilele ce vor urma, acțiunea târlișuanilor mărinimoși se îndreaptă spre localitățile: Sărata, Dumitra și Beclean.

Cum a început inițiativa?

Ideea acțiunii de binefacere au avut-o târlișuanii, în momentul în care se aflau la o poveste. Dorința lor era aceea: să ajute cât mai mulți oameni, dar pentru care aceste bunuri reprezintă o reală necesitate. La început au hotărât să doneze 5 porci și 5 camionete de lemne, dar pentru că lumea a contribuit cu mai multe resurse, decât se așteptau inițiatorii, donațiile s-au dublat.

Acțiunea vizează în mod special: familiile numeroase, copiii orfani, copiii abandonați de mamă sau de tată, bătrânii singuri, etc.

Pentru aceste categorii de persoane, localnicii sunt determinați să pregătească darurile, respectiv să taie lemnele și să le depoziteze în spațiile din gospodăriile beneficiarilor, să prepare mezelurile din porc pentru a fi gata-pregătite pentru masa de sărbători.

Efortul acestor oameni merită aplaudat cu sufletul!

Mii de felicitări!

Crina Zegrean este absolventă a Facultății de Litere, Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj-Napoca. În prezent își continuă studiile în cadrul aceleiași facultăți, urmând masteratul interdisciplinar ,,Istoria imaginilor, Istoria ideilor”. Pentru Crina, scrisul înseamnă ,,modalitatea de a exprima frumosul în cuvinte”. De-a lungul studiilor sale a publicat recenzii în revistele Steaua și Echinox, a realizat eseuri și referate, ajungând chiar să compună creații de muzică populară.

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comuna Târlișua

Cinci elevi ai „Școlii Profesionale Târlișua” însoțiți de profesori au reprezentat România în Italia în cadrul ABIS, un proiect împotriva agresiunilor în școli

Publicat

în

Cinci elevi ai Scolii Profesionale din Tarlisua au reprezentat Romania in Italia

Proiectul ABIS-Against Bullying For a Better Inclusion in Schools – Erasmus+KA229

„În săptămâna a doua a lunii martie, echipa Erasmus+ a „Școlii Profesionale Târlișua” a desfășurat activități în Sicilia, Bagheria, prin intermediul proiectului ABIS. Mobilitatea a cincea a cuprins activități cu tema ”Physical and Psychological Bullying”, transmite coordonatoarea proiectului Pap Daniela.

Patru țări s-au reunit în regiunea Sicilia din sudul Italiei pentru a spune „stop agresiunilor în școli”:

Timp de cinci zile, elevi din patru țări membre UE: ROMÂNIA, ITALIA, POLONIA și TURCIA au desfășurat activități împreună care aveau ca scop ”anti-bullyingul”=oprirea agresiunilor în școli.

România a avut 5 reprezentanți, elevi ai „Școlii Profesionale Târlișua”: Forai Mihaela, Forai Andreea, Pop Maria, Clapa Denis și Găurean Sara. Aceștia au fost însoțiți de două cadre didactice: prof. Pap Daniela, coordonatoarea Proiectului ABIS-Against Bullying For a Better Inclusion in Schools-Erasmus plus KA229 și prof. Forai Gabriela.

Activități desfășurate de elevi în cadrul ABIS- Against Bullying For a Better Inclusion in Schools?

  • crearea de scenarii anti-bullying de tipul: ”be assertive, not agressive”, ”foster empathy”,”anti-bullying scenarios”;
  • vizite culturale în Cefalu, oraș din regiunea Sicilia;
  • vizite în orașul Palermo;
  • crearea de ateliere : ”anti-bullying puppet show”, ”anti-bullying games exhibition”.

La finalul șederii elevilor „Scolii Profesionale din Târlișua” în regiunea Sicilia din Italia, fiecare dintre ei au primit feedback din partea reprezentanților proiectului și diplome de participare.

Mesaj din partea echipei coordonatoare despre importanța participării elevilor la astfel de proiecte care implică interacțiunea elevilor români cu alți elevi străini:

„Felicitări, elevi minunați! Recomandarea noastră este să participați la cât mai multe proiecte Erasmus. E șansa voastră să cunoașteți oameni faini, să vă faceți prietenii pe viață; pe lângă toate activitățile interesante la care puteți participa”, transmit cadrele didactice.

Continuați să citiți

Comuna Târlișua

Moment de răsfăț pentru bunicii Centrului Rezidențial din Târlișua, realizat de trei voluntari bistrițeni

Publicat

în

Moment de rasfat pentru binicii centrului RRezidential din Tarlisau

Dovadă de generozitate din partea a trei tineri bistrițeni.

Claudiu, Florin și Dan sunt tineri care fac lumea mai bună. Pentru a doua oară când ne trec pragul, au venit cu sufletul deschis, plini de empatie, cu surprize dulci și fructe pentru beneficiarii noștri dragi. Au avut multă răbdare cu fiecare în parte și i-au tuns după preferințe.

Beneficiarii s-au bucurat nu doar de tuns și aranjat, ci şi pentru că au avut cu cine schimba o vorbă.

Mulțumim pentru timp, dăruire și pricepere! Vă mai așteptăm pe la noi!

🏡Tîrlișua, str. Principală, nr. 216🏡 Contact: Ing. Man Gavril, coordonator centru ☎️Tel. 0747845212

Centrul Rezidențial Sf. Filaret cel Milostiv

Continuați să citiți

Comuna Târlișua

Întâlnire la Căminul cultural din Târlișua. Se stabilesc modalitățile prin care localnicii pot sprijini refugiații din Ucraina.

Publicat

în

Caminul cultural Tarlisua, sprijin pentru refugiatii ucraineni

Mâine, 27 februarie, începând cu ora 15:00, localnicii din comuna Târlișua sunt așteptați la Căminul cultural din Târlișua pentru a stabili împreună modalitățile prin care ar putea veni în sprijinul refugiaților ucraineni.

Anunț de interes public!

Mâine, 27 februarie, la ora 15:00 va avea loc o întâlnire la Căminul cultural din Târlișua, pentru a încerca împreună să luăm cele mai bune decizii legate de situația refugiaților din Ucraina și a veni în sprijinul lor cu tot ce putem. Vă rugăm să luați parte și dvs. într-un număr cât mai mare! Uniți pentru a face bine aproapelui nostru!, mesajul primarului comunei Târlișua, Vlăduț Purja

“Fiecare om poate deveni chipul samarineanului milostiv, chipul milostivirii Mântuitorului Iisus Hristos, întrucât prin fiecare om Hristos Domnul poate arăta iubirea sa milostivă și darnică în lume când inima fiecărui om devine milostivă și darnică față de orice om aflat în dificultate”, spunea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro