Conectează-te cu noi!

Știri din Bistrița-Năsăud

Parcarea de lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” se va mări cu încă 30 de locuri de parcare.

Publicat

în

Parcarea de langa Scoala Stefan cel Mare se va mări cu înca 30 de locuri de parcare

Parcare modernizată lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, în spatele blocurilor 38 și 40 de pe strada General Grigore Bălan. Prin îmbunătățirea soluției tehnice, se obțin încă 30 de locuri de parcare, pe lângă cele 75 deja atribuite.

Pe noul contur al parcării se montează 270 de metri de borduri și 210 metri pătrați de pavaj. De asemenea, se va asfalta un perimetru de 2750 metri pătrați, fiind realizate și rigole pe 100 de metri. Parcarea reconfigurată va avea 4 stâlpi de iluminat cu LED și 19 arbori sau arbuști ornamentali.

Întreaga lucrare va fi executată de Direcția de Servicii Publice din cadrul municipalității,

transmite primarul Ioan Turc

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Bistrița-Năsăud

Avertizare Meteo BN: temperaturi negative de până la -2°C și brumă în această noapte!

Publicat

în

Avertizare Meteo BN temperaturi negative

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ!

Interval : joi – 19.05 / 3:00 ➡️ 06:00

Zone vizate : depresiunile intramontane, culoarele de vale de peste 500 m. alt. din nordul si estul județului!

Fenomene vizate :

▪️ Temperaturi uşor negative : -2°C – 0°C

▪️ Brumă

Detaliere:

Partea de nord a țării noastre este influențată de o masă de aer rece, sosită din partea nordică a continentului, pe o advecție generată de anticiclonul scandinav, centrat la sud de Peninsula Scandinavică. Astfel, pe fondul unui cer senin, în condiții de presiune ridicată şi prin inversiune termică, în zonele depresionare intramontane şi în văile superioare din regiunile nordice si estice ale județului, temperaturile vor scădea până spre valori uşor negative, cuprinse între -2°C şi 0°C.

Localitățile aflate în risc accentuat sunt : Lunca Ilvei, Ilva Mare, Şanț ( inclusiv Valea Mare ), Bistrița Bârgăului ( inclusiv Colibița ), Măgura Ilvei ( partea superioară ), Leşul Ilvei, Romuli, Telciu, Bichigiu , Rodna , Parva, Sângeorz – Băi, Maieru.

În risc moderat se află toate zonele de la nord şi est de linia albă reprezentată pe hartă. Cu totul izolat, în celelalte regiuni temperaturile se vor apropia de +1°C, însă riscul apariției brumei este scăzut. În restul județului, temperaturile vor scădea până la valori cuprinse între +2 şi +4°C.

foto/text: Meteo.BN

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

„Toată lumea stinge lumina pe 26 martie!”, lăsând pământul să-și redobândească starea de liniște.

Publicat

în

Toata lumea stinge lumina pe 26 eveniment international ora pamantului

Vă invităm să luaţi parte la evenimentul internaţional 𝐎𝐑𝐀 𝐏𝐀̆𝐌𝐀̂𝐍𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟐!

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale EARTH HOUR, prin organizarea următoarelor acțiuni 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟐𝟎.𝟑𝟎 – 𝟐𝟏.𝟑𝟎.

➡️ Spectacolul gulguţelor cercetășești amplasate de către voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni”, în zona pietonală „Liviu Rebreanu”; gulguțele sunt aranjate începând cu ora 19.00, sub forma ”60+” și ”PEACE”

➡️ Întreruperea iluminatului public în zona pietonală „Liviu Rebreanu”

Vă invităm să vă implicaţi în susţinerea campaniei prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră sau oriunde vă aflaţi sâmbătă 26 martie 2022, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Să dăm un semnal că am devenit mai conştienţi de faptul că micile gesturi cotidiene afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi, natura şi viaţa pe întreaga planetă!

sursa: Primăria Bistrița

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

Bogdan Ivan Gruia: Se va relua construcția hidrocentralelor mari românești

Publicat

în

Deblocarea centralelor mari romanesti Bogdan Ivan Gruia

Am inițiat, împreună cu colegii mei din PSD, un proiect de lege care a fost adoptat în Camera Deputaților, unde este prevăzută deblocarea construcțiilor de hidrocentrale mari.

𝐂𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞?

▪️Scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea și restul ariei protejate.

▪️Reluarea rapidă și finalizarea următoarelor investiții:

1️⃣ Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;

2️⃣ Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești, realizată 90% și Dumitra, realizată 98% pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

Funcționarea acestor hidrocentrale ar putea alimenta energetic peste 300.000 de locuințe de români. Proiectele majore au fost, ani la rândul, oprite de anumiți “iubitori ai naturii”, dorind să protejeze specii care nu se mai găsesc în flora și fauna României. Și eu sunt un iubitor al naturii, însă aceste proiecte de milioane de euro, strategice și imperios necesare pentru România nu trebuie să se oprească din cauza unor probleme imaginate!

Bogdan Ivan Gruia

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro