Conectează-te cu noi!

Știri din Bistrița-Năsăud

APIA: Dăm startul plăților în avans!

Publicat

în

APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează fermierii că astăzi, 18 octombrie 2021, a dat startul Campaniei de plată în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale pentru cererile de plată depuse în Campania 2021.

Deja începând cu ora 00:01, APIA a autorizat la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2021 un număr de 39.623 fermieri, cu o sumă totală de 160.995.060,92 euro.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1053/2021 au fost stabilite pentru anul 2021 cuantumurile la hectar pentru plata unică pe suprafață, plata redistributivă și intervalele de suprafață pentru care se acordă aceasta, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri și plafonul aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine, astfel:

Schema de plată unică pe suprafață: 95,4751 euro/ha

Plata redistributive:

  • primul interval: 1-5 ha inclusive: 5,0000 euro/ha
  • al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha inclusive 48,1457

Plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha

Plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha

Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine: 17,2430 euro/cap

În conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1.295/2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, nivelul maxim al avansurilor e de 70 % în cazul plăților directe și de 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

În cazul plăților directe, plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,9475 lei pentru 1 euro.

În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale, plățile se fac în lei, utilizând cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2020, respectiv 4,8683 lei pentru 1 euro.

”Îi asigur pe fermieri că întreaga echipă APIA este mobilizată exemplar pentru autorizarea în ritm alert a plății avansului astfel încât banii să ajungă rapid în conturile lor, pentru că știm câtă nevoie au de ei. Să aibă încredere în noi că nu ii vom dezamăgi și ne vom facem treaba cu responsabilitate și dedicare, așa cum am făcut-o în fiecare an.” Adrian PINTEA, director general APIA.

APIA, mereu alături de fermieri!

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Bistrița-Năsăud

Parcarea de lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” se va mări cu încă 30 de locuri de parcare.

Publicat

în

Parcarea de langa Scoala Stefan cel Mare se va mări cu înca 30 de locuri de parcare

Parcare modernizată lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, în spatele blocurilor 38 și 40 de pe strada General Grigore Bălan. Prin îmbunătățirea soluției tehnice, se obțin încă 30 de locuri de parcare, pe lângă cele 75 deja atribuite.

Pe noul contur al parcării se montează 270 de metri de borduri și 210 metri pătrați de pavaj. De asemenea, se va asfalta un perimetru de 2750 metri pătrați, fiind realizate și rigole pe 100 de metri. Parcarea reconfigurată va avea 4 stâlpi de iluminat cu LED și 19 arbori sau arbuști ornamentali.

Întreaga lucrare va fi executată de Direcția de Servicii Publice din cadrul municipalității,

transmite primarul Ioan Turc

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

Avertizare Meteo BN: temperaturi negative de până la -2°C și brumă în această noapte!

Publicat

în

Avertizare Meteo BN temperaturi negative

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ!

Interval : joi – 19.05 / 3:00 ➡️ 06:00

Zone vizate : depresiunile intramontane, culoarele de vale de peste 500 m. alt. din nordul si estul județului!

Fenomene vizate :

▪️ Temperaturi uşor negative : -2°C – 0°C

▪️ Brumă

Detaliere:

Partea de nord a țării noastre este influențată de o masă de aer rece, sosită din partea nordică a continentului, pe o advecție generată de anticiclonul scandinav, centrat la sud de Peninsula Scandinavică. Astfel, pe fondul unui cer senin, în condiții de presiune ridicată şi prin inversiune termică, în zonele depresionare intramontane şi în văile superioare din regiunile nordice si estice ale județului, temperaturile vor scădea până spre valori uşor negative, cuprinse între -2°C şi 0°C.

Localitățile aflate în risc accentuat sunt : Lunca Ilvei, Ilva Mare, Şanț ( inclusiv Valea Mare ), Bistrița Bârgăului ( inclusiv Colibița ), Măgura Ilvei ( partea superioară ), Leşul Ilvei, Romuli, Telciu, Bichigiu , Rodna , Parva, Sângeorz – Băi, Maieru.

În risc moderat se află toate zonele de la nord şi est de linia albă reprezentată pe hartă. Cu totul izolat, în celelalte regiuni temperaturile se vor apropia de +1°C, însă riscul apariției brumei este scăzut. În restul județului, temperaturile vor scădea până la valori cuprinse între +2 şi +4°C.

foto/text: Meteo.BN

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

„Toată lumea stinge lumina pe 26 martie!”, lăsând pământul să-și redobândească starea de liniște.

Publicat

în

Toata lumea stinge lumina pe 26 eveniment international ora pamantului

Vă invităm să luaţi parte la evenimentul internaţional 𝐎𝐑𝐀 𝐏𝐀̆𝐌𝐀̂𝐍𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟐!

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale EARTH HOUR, prin organizarea următoarelor acțiuni 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟐𝟎.𝟑𝟎 – 𝟐𝟏.𝟑𝟎.

➡️ Spectacolul gulguţelor cercetășești amplasate de către voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni”, în zona pietonală „Liviu Rebreanu”; gulguțele sunt aranjate începând cu ora 19.00, sub forma ”60+” și ”PEACE”

➡️ Întreruperea iluminatului public în zona pietonală „Liviu Rebreanu”

Vă invităm să vă implicaţi în susţinerea campaniei prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră sau oriunde vă aflaţi sâmbătă 26 martie 2022, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Să dăm un semnal că am devenit mai conştienţi de faptul că micile gesturi cotidiene afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi, natura şi viaţa pe întreaga planetă!

sursa: Primăria Bistrița

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro