Conectează-te cu noi!

Știri din Bistrița-Năsăud

Bibliobuzul cu bucurii: cărți și dulciuri, cadouri pentru elevii Școlii gimnaziale din Ardan, acțiune desfășurată în decursul zilei de ieri.

Publicat

în

Bibliobuzul1

Pentru a respecta tradiția din ultimii ani, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a dăruit celor 32 de elevi de la Școala Primară Ardan cărți și pachete cu dulciuri. Gestul a fost explicat, chiar în fața elevilor, de Ioan Pintea, managerul BJGCBN.

„Am aflat de la colegii mei care au fost aici cu bibliobuzul, că vă place să citiți și că ați avut mare grijă de cărțile pe care le-ați împrumutat, că ați fost cei mai fideli cititori ai cărților din bibliobuz și că ați returnat toate cărțile împrumutate. Trebuie să vă spun că am primit și noi un mare dar din partea doamnei Ana Mureșan, o bistrițeancă ce trăiește în America, în statul Carolina de Nord, care a colectat fonduri pentru a fi cumpărate cărți pentru bibliobuz și care ne-a îndemnat să facem un dar în cărți de Sfântul Nicolae unor copii din județ care sunt cititori și prieteni buni ai bibliobuzului. Veți vedea că pe cărțile pe care vi le facem cadou se află o ștampilă cu Donația Grațian, în amintirea tatălui Anei Mureșan. Și iată că acum ne bucurăm cu toții de gestul ei! Iar din partea colegilor mei bibliotecari v-am adus câte un pachet cu dulciuri” a spus Ioan Pintea.

Copiii au mulțumit pentru cadourile primate, iar elevul Chereja Traian Valer a recitat o poezie. Au fost și elevi care au împrumutat cărți din bibliobuz, pentru a le citi pe perioada vacanței de iarnă. La acțiune a participat și d-na Zamfira Mureșan, mama Anei Mureșan.

„Suntem onorați că suntem parte a Proiectului Bibliobuz al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, care astăzi ne-a făcut această mare surpriză. Sunt sigură că este o zi specială, care va rămâne în memoria celor mici și în sufletul lor, cartea fiind un prieten adevărat al lor. Vă mulțumim și vă dorim la cât mai multe acțiuni de acest gen! ” a spus prof. Simona Gherman, directoarea Școlii Gimnaziale Șieu.

www.bjbn.ro

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Bistrița-Năsăud

Parcarea de lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” se va mări cu încă 30 de locuri de parcare.

Publicat

în

Parcarea de langa Scoala Stefan cel Mare se va mări cu înca 30 de locuri de parcare

Parcare modernizată lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, în spatele blocurilor 38 și 40 de pe strada General Grigore Bălan. Prin îmbunătățirea soluției tehnice, se obțin încă 30 de locuri de parcare, pe lângă cele 75 deja atribuite.

Pe noul contur al parcării se montează 270 de metri de borduri și 210 metri pătrați de pavaj. De asemenea, se va asfalta un perimetru de 2750 metri pătrați, fiind realizate și rigole pe 100 de metri. Parcarea reconfigurată va avea 4 stâlpi de iluminat cu LED și 19 arbori sau arbuști ornamentali.

Întreaga lucrare va fi executată de Direcția de Servicii Publice din cadrul municipalității,

transmite primarul Ioan Turc

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

Avertizare Meteo BN: temperaturi negative de până la -2°C și brumă în această noapte!

Publicat

în

Avertizare Meteo BN temperaturi negative

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ!

Interval : joi – 19.05 / 3:00 ➡️ 06:00

Zone vizate : depresiunile intramontane, culoarele de vale de peste 500 m. alt. din nordul si estul județului!

Fenomene vizate :

▪️ Temperaturi uşor negative : -2°C – 0°C

▪️ Brumă

Detaliere:

Partea de nord a țării noastre este influențată de o masă de aer rece, sosită din partea nordică a continentului, pe o advecție generată de anticiclonul scandinav, centrat la sud de Peninsula Scandinavică. Astfel, pe fondul unui cer senin, în condiții de presiune ridicată şi prin inversiune termică, în zonele depresionare intramontane şi în văile superioare din regiunile nordice si estice ale județului, temperaturile vor scădea până spre valori uşor negative, cuprinse între -2°C şi 0°C.

Localitățile aflate în risc accentuat sunt : Lunca Ilvei, Ilva Mare, Şanț ( inclusiv Valea Mare ), Bistrița Bârgăului ( inclusiv Colibița ), Măgura Ilvei ( partea superioară ), Leşul Ilvei, Romuli, Telciu, Bichigiu , Rodna , Parva, Sângeorz – Băi, Maieru.

În risc moderat se află toate zonele de la nord şi est de linia albă reprezentată pe hartă. Cu totul izolat, în celelalte regiuni temperaturile se vor apropia de +1°C, însă riscul apariției brumei este scăzut. În restul județului, temperaturile vor scădea până la valori cuprinse între +2 şi +4°C.

foto/text: Meteo.BN

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

„Toată lumea stinge lumina pe 26 martie!”, lăsând pământul să-și redobândească starea de liniște.

Publicat

în

Toata lumea stinge lumina pe 26 eveniment international ora pamantului

Vă invităm să luaţi parte la evenimentul internaţional 𝐎𝐑𝐀 𝐏𝐀̆𝐌𝐀̂𝐍𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟐!

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale EARTH HOUR, prin organizarea următoarelor acțiuni 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟐𝟎.𝟑𝟎 – 𝟐𝟏.𝟑𝟎.

➡️ Spectacolul gulguţelor cercetășești amplasate de către voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni”, în zona pietonală „Liviu Rebreanu”; gulguțele sunt aranjate începând cu ora 19.00, sub forma ”60+” și ”PEACE”

➡️ Întreruperea iluminatului public în zona pietonală „Liviu Rebreanu”

Vă invităm să vă implicaţi în susţinerea campaniei prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră sau oriunde vă aflaţi sâmbătă 26 martie 2022, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Să dăm un semnal că am devenit mai conştienţi de faptul că micile gesturi cotidiene afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi, natura şi viaţa pe întreaga planetă!

sursa: Primăria Bistrița

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro