Conectează-te cu noi!

Știri din Năsăud

Dorin Vlașin, tânărul primar al Năsăudului ne dezvăluie proiectele sale

Publicat

în

Dorin Vlasin primarul orasului Nasaud

Dorin Vlașin, primarul orașului Năsăud, nu se dă în lături de la fapte! Cu bucurie, acesta scoate la înaintare proiectele sale pregătite pentru dezvoltarea orașului Năsăud.

După afirmațiile sale, în spatele unui proiect stau eforturi uriașe.

Nu este ușor să obții o finanțare, proiectele europene fiind mult mai greu de accesat decât cele obținute din bugetul local sau din fonduri guvernamentale, mai spune el.

Cu toate acestea, a reușit să atragă un număr uriaș de proiecte pentru comunitatea năsăudeană: „Chiar dacă munca titanică din spatele unei finanțări europene trece neobservată până la începerea construcției, vă asigur că în cadrul Primăriei Năsăud se lucrează cu spor pentru pregătirea tuturor documentelor necesare dezvoltării orașului, documente și avize care nu sunt puține.”, este declarația primarului, Dorin Vlașin

Proiecte pentru dezvoltarea orașului Năsăud:

 1. Reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”;
 2. Eficientizarea energetica a 24 blocuri de locuințe din orașul Năsăud , faza a II a;
 3. Eficientizarea energetica a 24 blocuri de locuințe din orașul Năsăud , faza a III a;
 4. Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Colegiului National George Coșbuc, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud;
 5. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Silvic Transilvania, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud
 6. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Economic, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud
 7. Centrul pentru tineret, orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud
 8. Varianta de ocolire a Orașului Năsăud, județul Bistrița-Năsăud
 9. Regenerarea urbana a cartierului de blocuri, Grăniceri sud, Năsăud, etapa I;
 10. Amenajare culoar de mobilitate lenta pe malul drept al râului “Someșul Mare”, in localitatea Năsăud”;
 11. Reabilitare si modernizare străzi în orașul Năsăud, etapa III” cu 17 străzi propuse spre reabilitare, multe dintre ele cadastrate recent(Programul Anghel Saligny);
 12. Reamenajarea Pieței Unirii din centrul orașului Năsăud;
 13. Centru de cultură urbană Veronica Micle din orașul Năsăud;
 14. Coridor de mobilitate urbană Est Vest în orașul Năsăud;
 15. Complexul sportiv multifuncțional în orașul Năsăud
 16. Infrastructură de alimentare a vehiculelor cu energie electrică (stații de încărcare pentru autovehiculele electrice)

„Este important de menționat că în decursul anului acesta se vor finaliza Centru de zi pentru vârstinci, Drumurile Agricole, Eficientizarea celor 9 blocuri și Eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc.”- Dorin Vlașin

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Năsăud

Liceul Silvic Transilvania Năsăud: Locul I și II la concursul național „Tineri în pădurile Europei”

Publicat

în

Liceul Silvic Transilvania Nasaud locul I si II la concursul Tineri in padurile Europei

Două echipe de elevi din cadrul „Liceului Silvic Transilvania” Năsăud au câștigat locul I și II la faza județeană a concursului „Tineri în pădurile Europei”.

Elevii care au obținut Locul I o să reprezinte județul nostru la faza națională din luna iulie, organizată în Munții Maramureșului.

Felicitări! Succesul să fie de partea voastră!

Concursul național „Tineri în pădurile Europei ”, Young People in European Forest, face parte din calendarul activităților educative naționale, unde pot participa toate Liceele de la noi din țară. Concursul s-a desfășurat în 12.05.2022 la Palatul copiilor din Bistrița ,în partenriat cu cu ISJ BN și Direcția Silvică Bistrița.

Profesori coordonatori: Roman Andreea, Mihăilă Alexandra

Continuați să citiți

Știri din Năsăud

De la Năsăud în Sicilia, prin Erasmus. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a realizat activități cu parteneri din străinătate

Publicat

în

De la Nasaud in Sicilia Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Erasmus

În săptămâna 14-18 martie o delegație a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Năsăud formată din Floroae Andreas, Țiganetea Răzvan, Niculae Sebastian, Moldovan Andrea, Retegan Sonia, Timiș Ariana, Antohe Antonia însoțiți de profesorii Timiș Adela și Antohe Cornel s-a aflat în localitatea Rosolini din regiunea italiană Sicilia.

Aici au participat la a patra mobilitate din cadrul proiectului Erasmus “Active, Creative, Enterprising” alături de parteneri din Polonia, Grecia, Spania și bineînțeles Italia. În cadrul întâlnirii a avut loc o prezentare și un turneu de jocuri economice precum și o discuție despre utilitatea acestora în învățământul școlar. Școlile au prezentat propriile idei pentru predarea jocurilor. Vizita a fost însoțită de ateliere de genul “Game as business – business as a game”

În urma mobilității, elevii au dobândit cunoștințe și abilități legate de economie și antreprenoriat. Făcând schimb de experiență cu alți participanți la proiect, și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleza.

Pe lângă cele relatate mai sus, delegația a vizitat multe obiective turistice de ordin istoric, cultural și religios și nu numai: orașul Modica, Noto, Siracusa, Vendicari, vulcanul Etna etc.

„A fost o experiență fantastică!” au spus toți copiii în cor.

Director, prof. coord. Greabu Maria

Continuați să citiți

Știri din Năsăud

Sfârșit tragic: Un bărbat din Năsăud a decedat în urma unui incendiu de vegetație

Publicat

în

Barbat din Nasaud mort in urma unui incendiu de vegetatie

Din primele date, în urma unui incendiu de vegetație, un bărbat de 67 de ani, din Năsăud, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetație scăpat de sub control. În urma intervenției echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia. Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, informează IPJ BN.

La locul intervenției, echipajul B2 SAJ a găsit o persoană de 67 ani de sex masculin, carbonizată, pentru care, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decedat la locul solicitării. Se pare că victima ar fi fost surprinsă de un incendiu de vegetație din timpul zilei de ieri, declară purtătorul de cuvânt al SAJ BN, Ciprian Pacurar.

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro