Conectează-te cu noi!

Administrație Publica

(Foto) Cum s-a pregătit municipiul Bistrița pentru venirea iernii? Anunțul făcut de primar.

Publicat

în

Turc2

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, anunță toată procedura de deszăpezire pe care a pregătit-o pentru sezonul rece din acest an. Astfel, pentru posibilele intervenții, vor fi pregătiți: 21 de muncitori și multe utilaje care să înfrunte condițiile meteo nefavorabile:

Am stabilit un nou program de intervenție pentru asigurarea acțiunilor de deszăpezire și combatere a poleiului pe raza municipiului, valabil până în martie anul viitor.

Astfel, la Direcția de Servicii Publice s-au constituit două formații, cu utilajele necesare, care vor lucra în două schimburi, de luni până vineri, între orele 05.00-13.00 și 13.00-21.00. În cursul nopții, în intervalul orar 21.00-05.00, dar și în weekend și la sărbătorile legale, una dintre cele două formații va asigura permanența de la domiciliu și va interveni în caz de nevoie.

De asemenea, de luni până duminică, între orele 21.00-05.00, personal din cadrul Direcției de Servicii Publice va efectua permanență la baza de deszăpezire de pe strada Victor Babeș nr. 28.

Pentru înlăturarea zăpezii în timp cât mai scurt, municipiul a fost împărțit în 20 de zone, inclusiv drumurile care fac legătura spre Ghinda și Slătinița, dar și străzile din localitățile componente Sărata, Viișoara, Sigmir, Ghinda, Unirea și Slătinița.

Vor fi gata de intervenție 21 de muncitori, disponibile fiind următoarele utilaje: 15 mașini dotate cu lamă de deszăpezire (14 au și sărăriță), o autocisternă cu lamă și rezervor pentru împrăștiat clorură de calciu, 7 tractoare dotate cu gredere semipurtate (4 cu rezervor pentru clorură de calciu, 3 cu sărăriță), două autocisterne pentru împrăștiat clorură de calciu, un autogreder, două buldoexcavatoare cu cupă și două încărcătoare frontale. 1333 tone de sare și 128 de tone de clorură de calciu sunt pe stoc momentan, cu posibilitatea de suplimentare în caz de necesitate.

Prin urmare, municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului, iar toate situațiile de natură să îngreuneze circulația în această iarnă vor avea răspuns în timp util.”

Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Bistrița-Năsăud

Parcarea de lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” se va mări cu încă 30 de locuri de parcare.

Publicat

în

Parcarea de langa Scoala Stefan cel Mare se va mări cu înca 30 de locuri de parcare

Parcare modernizată lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, în spatele blocurilor 38 și 40 de pe strada General Grigore Bălan. Prin îmbunătățirea soluției tehnice, se obțin încă 30 de locuri de parcare, pe lângă cele 75 deja atribuite.

Pe noul contur al parcării se montează 270 de metri de borduri și 210 metri pătrați de pavaj. De asemenea, se va asfalta un perimetru de 2750 metri pătrați, fiind realizate și rigole pe 100 de metri. Parcarea reconfigurată va avea 4 stâlpi de iluminat cu LED și 19 arbori sau arbuști ornamentali.

Întreaga lucrare va fi executată de Direcția de Servicii Publice din cadrul municipalității,

transmite primarul Ioan Turc

Continuați să citiți

Știri din Bistrița-Năsăud

Anunț! În comuna Budacu de Jos se poate circula cu autobuzul primăriei, până la sosirea unor transportatori licențiați

Publicat

în

Autobu Pimărie Budacu de Jos

Primăria Budacu de Jos se pliază nevoilor cetățenilor! Deoarece pe raza comunității nu mai circulă autobuze, reprezentanții instituției publice, anunță faptul că, persoanele care doresc să străbată traseul: Bistrița- Budacu de Jos- Buduș- Monariu- Simionești, vor putea circula cu autobuzul primăriei. Felicitări!

ANUNȚ!

„Stimați cetățeni,

Ca urmare a faptului că niciun transportator nu mai efectuează curse auto regulate pe traseul Bistrița- Budacu de Jos- Buduș- Monariu- Simionești, renunțând unilateral la prestarea acestor servicii din motive financiare, vă comunicăm următoarele:

Până la atribuirea, de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, a acestor trasee unor transportatori licențiați, puteți circula, gratuit cu autobuzul Primăriei care efectuează transportul elevilor la Bistrița, bineînțeles cu respectarea programului deja stabilit.

Vă dorim tuturor, că tot suntem la început de an, sănătate, bucurii, putere de muncă, și, bineînțeles, un An Nou cât mai bun!”

Comuna Budacu de Jos

Continuați să citiți

Comuna Căianu Mic

(Foto/Video) Așa da! Cum a fost gestionată deszăpezirea în comuna Căianu Mic?

Publicat

în

deszapezire comuna caianu mic

În comuna Căianu Mic, troienele de zăpadă nu au stat în calea administrației locale! S-a intervenit excelent pe străzile din comună pentru înlăturarea zăpezii acumulate pe partea carosabilă. Gestionarea la înalt nivel i se datorează primarului, Paul Știr, echipei primăriei și firmei locale de deszăpezire, care este disponibilă la orice oră, din zi și noapte.

Așa da!

Încă de azi-noapte, responsabilii firmei locale, care se ocupă cu deszăpezirea pe raza comunității, au fost prezenți la datorie pe drumurile publice din comună. S-a intervenit de la ora 02:30 noaptea, menționează aceștia, și s-a continuat pe tot parcursul zilei cu dăruire și spor.

Totul a decurs fără probleme!

Acțiunile de deszăpezire au avut loc pe toate străzile din subordinea comunei Căianu Mic. S-au efectuat intervenții la: Căianu Mic, Căianu Mare, Dobric și Ciceu-Poieni. Prin urmare, toate drumurile comunității au fost curățate de zăpadă.

Dunca Ionuț, responsabilul firmei locale de deszăpezire, în cadrul interviului realizat de Ziardetibles.ro, ne transmite: „ Au fost unele probleme către dimineață, deoarece câteva lemne s-au rupt în drum din cauza greutății zăpezii, dar am intervenit prompt și s-au rezolvat problemele.” De asemenea, acesta mai afirmă: „Utilajele cu care s-a intervenit sunt un Mercedes UNIMOG cu lamă și sărăriță , VW T4 Echipat cu lamă și un Iveco Daily Echipat cu sărăriță.”

Excelent! Felicitări pentru munca depusă!

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro