Conectează-te cu noi!

Știri din Năsăud

În spirit de sărbătoare la Năsăud! Sunt organizate spectacole de magie și concerte de colinde la începutul săptămânii viitoare.

Publicat

în

Magie1

Dragi năsăudeni,

Chiar dacă și anul acesta reglementările sanitare nu ne lasă să ne desfășurăm așa cum ne-am fi dorit, vrem ca toată lumea să întâmpine magia sărbătorilor așa cum se cuvine. Astfel că luni și marți avem surprize inedite atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

⭕️ Luni, 20 Decembrie 2021 la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din orașul nostru, vom avea două spectacole de magie pentru cei mici, primul de la ora 15:30 iar al doilea de la ora 17:00.

Magia Crăciunului, un spectacol încântător de magie și iluzionism pentru toată familia. Vino sa descoperi tainele magiei alături de Magicianul Christianis, într-un spectacol fascinant în care imposibilul devine posibil, iar visele devin realitate prin magie. Intra într-o lume plină de farmec și mister, apariții și dispariții miraculoase, iluzii comice și multe alte surprize!

⭕️ Marți, 21 Decembrie 2021, de la ora 17:00 la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din orașul nostru, ne dăm întâlnire cu cele mai cunoscute voci de pe plaiurile năsăudene. Veniți alături de noi să ne bucurăm de un concert de colinde și un spectacol de datini și obiceiuri specifice Crăciunului!

Ne vor încânta auzul Corul „Laudatio“, grupul folk „Armadia“, grupul de colindători al ansamblului „Păunașii Salvei“ și grupul „Belciugarii din Ilva Mare“. Pe lângă aceste grupuri de cântăreți ne vom bucura și de prezența unor soliști cu voci deosebite: Alexandra Reman, Diana Tănase, Adina Lazăr, Luminița Cotu, Luana Burduhos, Maria Pop, Alex Ivanciuc, Ioana Marti și Anamaria Burduhos.

❗️Accesul la toate cele 3 spectacole este gratuit.

Vă așteptăm să descoperim împreună magia sărbătorilor!

Dorin Vlașin

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din Năsăud

Liceul Silvic Transilvania Năsăud: Locul I și II la concursul național „Tineri în pădurile Europei”

Publicat

în

Liceul Silvic Transilvania Nasaud locul I si II la concursul Tineri in padurile Europei

Două echipe de elevi din cadrul „Liceului Silvic Transilvania” Năsăud au câștigat locul I și II la faza județeană a concursului „Tineri în pădurile Europei”.

Elevii care au obținut Locul I o să reprezinte județul nostru la faza națională din luna iulie, organizată în Munții Maramureșului.

Felicitări! Succesul să fie de partea voastră!

Concursul național „Tineri în pădurile Europei ”, Young People in European Forest, face parte din calendarul activităților educative naționale, unde pot participa toate Liceele de la noi din țară. Concursul s-a desfășurat în 12.05.2022 la Palatul copiilor din Bistrița ,în partenriat cu cu ISJ BN și Direcția Silvică Bistrița.

Profesori coordonatori: Roman Andreea, Mihăilă Alexandra

Continuați să citiți

Știri din Năsăud

De la Năsăud în Sicilia, prin Erasmus. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a realizat activități cu parteneri din străinătate

Publicat

în

De la Nasaud in Sicilia Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Erasmus

În săptămâna 14-18 martie o delegație a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Năsăud formată din Floroae Andreas, Țiganetea Răzvan, Niculae Sebastian, Moldovan Andrea, Retegan Sonia, Timiș Ariana, Antohe Antonia însoțiți de profesorii Timiș Adela și Antohe Cornel s-a aflat în localitatea Rosolini din regiunea italiană Sicilia.

Aici au participat la a patra mobilitate din cadrul proiectului Erasmus “Active, Creative, Enterprising” alături de parteneri din Polonia, Grecia, Spania și bineînțeles Italia. În cadrul întâlnirii a avut loc o prezentare și un turneu de jocuri economice precum și o discuție despre utilitatea acestora în învățământul școlar. Școlile au prezentat propriile idei pentru predarea jocurilor. Vizita a fost însoțită de ateliere de genul “Game as business – business as a game”

În urma mobilității, elevii au dobândit cunoștințe și abilități legate de economie și antreprenoriat. Făcând schimb de experiență cu alți participanți la proiect, și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleza.

Pe lângă cele relatate mai sus, delegația a vizitat multe obiective turistice de ordin istoric, cultural și religios și nu numai: orașul Modica, Noto, Siracusa, Vendicari, vulcanul Etna etc.

„A fost o experiență fantastică!” au spus toți copiii în cor.

Director, prof. coord. Greabu Maria

Continuați să citiți

Știri din Năsăud

Sfârșit tragic: Un bărbat din Năsăud a decedat în urma unui incendiu de vegetație

Publicat

în

Barbat din Nasaud mort in urma unui incendiu de vegetatie

Din primele date, în urma unui incendiu de vegetație, un bărbat de 67 de ani, din Năsăud, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetație scăpat de sub control. În urma intervenției echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia. Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, informează IPJ BN.

La locul intervenției, echipajul B2 SAJ a găsit o persoană de 67 ani de sex masculin, carbonizată, pentru care, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decedat la locul solicitării. Se pare că victima ar fi fost surprinsă de un incendiu de vegetație din timpul zilei de ieri, declară purtătorul de cuvânt al SAJ BN, Ciprian Pacurar.

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro