Conectează-te cu noi!

Știri Locale

Pestă Porcină Africană confirmată la Dobric și Malin! Printre localitățile infectate se numără și: Beclean, Uriu, Căianu Mic

Publicat

în

Mistret

Pesta Porcină Africană confirmată pe un fond de vânătoare din Dobric și pe unul din Malin!

În urma confirmării pestei porcine africane (PPA) la doi mistreți morți pe FV 2 Dobric și la doi mistreți morți pe FV 34 Malin, DSVSA BN a notificat prefectul judeţului în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 06.01.2022, având ca scop actualizarea și aprobarea „Planului de măsuri pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane la porcii domestici și sălbatici de pe raza județului Bistrița-Năsăud”.

Ţinând cont de confirmarea oficială a PPA, se stabileşte o zonă infectată (o zonă infectată cu raza de 8 km și o zonă tampon având raza de 5 km) pentru a preveni răspândirea suplimentară a bolii.

1. Zona infectată cuprinde:

1.1. Fondurile cinegetice: 34 Malin, 2 Dodric, 35 Bozieș (parțial), 5 Mireș (parțial), 33 Figa (parțial), 1 Negrilești, 20 Mintiu (parțial), 4 Târlișua (parțial) din județul Bistrița – Năsăud și fondurile cinegetice 6 Mica, 7 Unguraș și 1 Chiuești (parțial) din județul Cluj;

1.2. Localităţile: Rusu de Jos, Malin, Cireșoaia, Braniștea, Bața, Reteag, Uriu, Cristeștii-Ciceului, Ilișua, Coldău, Măluț, Beclean, Ciceu-Giurgești, Hășmașu Ciceului, Negrilești, Dobric, Căianu Mare, Căianu Mic, Dumbrăvița, Dobricel și Ciceu-Poieni din județul Bistrița-Năsăud și Daroț, Unguraș, Valea Cireșoii, Sânmărghita din județul Cluj.

2. Zona tampon cuprinde următoarele localități: Săsărm, Cociu, Agrișu de Jos, Figa, Nușeni, Beudiu, Lelești, Mireș, Chiuza, Mogoșeni, Cicu Mihăiești, Ciceu Corabia, Dumbrăveni, Purcărete, Breaza, Spermezeu, Sita, Păltineasa din județul Bistrița-Năsăud și Valea Ungurașului, Batin, Pădureni, Ceaba, Nireș, Mănăstirea, Mica, Cuzdrioara, Mănăsturel, Daroț, Valea Cireșoii, Sânmărghita, și Valea Gârboului din județul Cluj.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri Locale

(Foto) Inundații în mai multe sate de pe Valea Țibleșului

Publicat

în

Inundatii in satele de pe Valea Tiblesului

Cantitatea mare de precipitații din ultimele ore a provocat inundații în unele localități de pe Valea Țibleșului.

În localitatea Dobric din comuna Căianu Mic, apa a ieșit pe drumurile și străduțele aferente localității, puhoaiele intrând până și în curțile localnicilor.

Inundații au fost și în localitatea Spermezeu unde Valea Peșterii a ieșit la suprafață, inundând drumul Drumul județean 171.

Traficul a fost îngreunat la fața locului, însă autoritățile au intervenit promt în ambele situații.

Continuați să citiți

Știri Locale

Miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității competente

Publicat

în

Miristile tufarisurile si vegetatia ierboasa nu pot fi arse fara acceptul autoritatii competente

Anunț de interes public!

AVAND IN VEDERE CREȘTEREA NUMĂRULUI DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ DIN ULTIMELE ZILE DE PE RAZA COMUNEI TÂRLIȘUA, VĂ REAMINTIM URMATOARELE:

Conform art. 96, alin.(1) pct. 9 din OUG 195/2005 modificata cu Legea 265/2006, nerespectarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice și amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Acesta este și un apel la responsabilitate și atenție sporită, incendiile pot ajunge la gospodăriile dumneavoastră, punându-vă viețile în pericol!,

primarul Vlăduț Purja

Continuați să citiți

Știri Locale

În salvarea unei bătrâne din Târlișua, care a suferit arsuri, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Publicat

în

Femeie din Tarlisua a suferit arsuri

Un Elicopter SMURD a fost solicitat pentru a interveni în salvarea unei bătrâne la Târlișua. Persoana în cauză, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III la nivelul mâinilor și a feței după ce a încercat din răsputeri să stingă un incendiu care îi amenința gospodăria.

„Victima este conștientă și cooperantă. La caz intervine echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean. A fost solicitat și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Bistrița cu puțin timp în urmă.

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro