Conectează-te cu noi!

Știri Locale

(Video) Lupi alergând pe drumurile din Groșii Țibleșului. Ce i-ar fi determinat să coboare în sat?

Publicat

în

Un localnic aflat în trecere prin comuna Groșii Țibleșului a filmat ieri-dimineață doi lupi alergând pe drumul din localitate. Autorul filmulețului se dovedește a fi uimit de eveniment, dar și reticent față de ceea ce s-ar fi putut întâmpla în momentul apariției unor animale sălbatice în sat.

Autor filmuleț: „Ia, tată, lupii!”, claxonează, animalele aleargă și mai tare, acesta după ele. După puțin: „Mamăăă!”, cei doi lupi se împrăștie, unul o ia într-o parte, celălalt în sens opus drumului.

Ce i-ar fi atras în sat?

Aflându-ne în sezonul rece, iar zăpada având un strat consistent, animalele încearcă să iasă pe drumurile publice unde stratul de zăpadă are o înălțime mai mică. „Lupii pe care-i vedeți în videoclip sunt în căutare de hrană, probabil să fi alergat alte animale: cum ar fi căprioare”, ne transmit reprezentanții unui fond de vânătoare învecinat, zonă tranzitată de lupi, înainte ca aceștia să ajungă în sat.

Din fericire, evenimentul petrecut pe străzile din Groșii Țibleșului nu a provocat nicio daună materială, însă a provocat puțină spaimă în rândul localnicilor.

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri Locale

(Foto) Inundații în mai multe sate de pe Valea Țibleșului

Publicat

în

Inundatii in satele de pe Valea Tiblesului

Cantitatea mare de precipitații din ultimele ore a provocat inundații în unele localități de pe Valea Țibleșului.

În localitatea Dobric din comuna Căianu Mic, apa a ieșit pe drumurile și străduțele aferente localității, puhoaiele intrând până și în curțile localnicilor.

Inundații au fost și în localitatea Spermezeu unde Valea Peșterii a ieșit la suprafață, inundând drumul Drumul județean 171.

Traficul a fost îngreunat la fața locului, însă autoritățile au intervenit promt în ambele situații.

Continuați să citiți

Știri Locale

Miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității competente

Publicat

în

Miristile tufarisurile si vegetatia ierboasa nu pot fi arse fara acceptul autoritatii competente

Anunț de interes public!

AVAND IN VEDERE CREȘTEREA NUMĂRULUI DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ DIN ULTIMELE ZILE DE PE RAZA COMUNEI TÂRLIȘUA, VĂ REAMINTIM URMATOARELE:

Conform art. 96, alin.(1) pct. 9 din OUG 195/2005 modificata cu Legea 265/2006, nerespectarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice și amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Acesta este și un apel la responsabilitate și atenție sporită, incendiile pot ajunge la gospodăriile dumneavoastră, punându-vă viețile în pericol!,

primarul Vlăduț Purja

Continuați să citiți

Știri Locale

În salvarea unei bătrâne din Târlișua, care a suferit arsuri, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Publicat

în

Femeie din Tarlisua a suferit arsuri

Un Elicopter SMURD a fost solicitat pentru a interveni în salvarea unei bătrâne la Târlișua. Persoana în cauză, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III la nivelul mâinilor și a feței după ce a încercat din răsputeri să stingă un incendiu care îi amenința gospodăria.

„Victima este conștientă și cooperantă. La caz intervine echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean. A fost solicitat și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Bistrița cu puțin timp în urmă.

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro