Conectează-te cu noi!

Știri Locale

ANUNȚ! Școlile aflate în paragină din județul Bistrița-Năsăud vor putea fi transformate în spații folositoare, după cum decid primarii și Consiliul local

Publicat

în

Scoli in paragina

„O nouă victorie pentru comunitățile locale!

Legea școlilor în paragină intră în vigoare de astăzi!

Ce înseamnă asta?

Primăriile vor avea dreptul să modernizeze cele peste 30 de școli închise din Bistrița-Năsăud, fără avizul Ministerului Educației (după care se aștepta până acum 3-4 ani). Primarul și Consiliul Local vor putea decide direct ce vor face în aceste clădiri: Cabinete medicale, centre sociale, culturale sau orice alt obiectiv de interes public! Totul, prin decizie locală, necondiționată de cineva din București! Este o lege a cărui inițiator sunt alături de Președintele Comisiei de Învățământ, Dna Deputat Natalia Intotero, căreia îi mulțumesc pentru foarte buna colaborare! O lege susținută și asumată de PSD. Problema școlilor în paragină mi-a fost spusă de primarii: Paul Știr (Căianu Mic), Romeo Florian (Lechința) și Ioan Bob (Șintereag). De azi, problema spusă de primarii județului Bistrița-Năsăud s-a rezolvat prin lege!”-anunță Bogdan Ivan Gruia, deputat din partea PSD

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri Locale

(Foto) Inundații în mai multe sate de pe Valea Țibleșului

Publicat

în

Inundatii in satele de pe Valea Tiblesului

Cantitatea mare de precipitații din ultimele ore a provocat inundații în unele localități de pe Valea Țibleșului.

În localitatea Dobric din comuna Căianu Mic, apa a ieșit pe drumurile și străduțele aferente localității, puhoaiele intrând până și în curțile localnicilor.

Inundații au fost și în localitatea Spermezeu unde Valea Peșterii a ieșit la suprafață, inundând drumul Drumul județean 171.

Traficul a fost îngreunat la fața locului, însă autoritățile au intervenit promt în ambele situații.

Continuați să citiți

Știri Locale

Miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității competente

Publicat

în

Miristile tufarisurile si vegetatia ierboasa nu pot fi arse fara acceptul autoritatii competente

Anunț de interes public!

AVAND IN VEDERE CREȘTEREA NUMĂRULUI DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ DIN ULTIMELE ZILE DE PE RAZA COMUNEI TÂRLIȘUA, VĂ REAMINTIM URMATOARELE:

Conform art. 96, alin.(1) pct. 9 din OUG 195/2005 modificata cu Legea 265/2006, nerespectarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice și amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Acesta este și un apel la responsabilitate și atenție sporită, incendiile pot ajunge la gospodăriile dumneavoastră, punându-vă viețile în pericol!,

primarul Vlăduț Purja

Continuați să citiți

Știri Locale

În salvarea unei bătrâne din Târlișua, care a suferit arsuri, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Publicat

în

Femeie din Tarlisua a suferit arsuri

Un Elicopter SMURD a fost solicitat pentru a interveni în salvarea unei bătrâne la Târlișua. Persoana în cauză, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III la nivelul mâinilor și a feței după ce a încercat din răsputeri să stingă un incendiu care îi amenința gospodăria.

„Victima este conștientă și cooperantă. La caz intervine echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean. A fost solicitat și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Bistrița cu puțin timp în urmă.

Continuați să citiți

Cele mai citite

Copyright © 2022 Toate drepturile rezervate - www.Ziardetibles.ro